LiteraturHaus husede 25-års jubilæum for litterært tidsskrift og åbnede nyt udstillingsrum samme aften

Der var mange fremmødte ved fejringen af Den Blå Ports 25-års jubilæum i LiteraturHaus torsdag den 24. marts.

Torsdag den 24. marts blev det litterært kritiske tidsskrift Den Blå Port fejret med et festarrangement i LiteraturHaus i Møllegade. Anledningen var 25 års jubilæum, og der var både oplæsninger, kritikerdebat og live-acts. Tidligere redaktører af Den Blå Port Erik Skyum-Nielsen, Marianne Stidsen, Lars Bukdahl og Tue Andersen Nexø diskuterede litteraturkritikkens status før og nu. Som et led i festlighederne fik Weekendavisens Lars Bukdahl serveret en spand koldt vand ned ad nakken, inden diskussionen startede.

Den Blå Port blev undfanget i 1985 af Søren Ulrik Thomsen og Erik Skyum-Nielsen. Efter sigende på en tilrøget firserbodega i indre København over nogle øl. Resultatet blev dog bæredygtigt alligevel, og tidsskriftet kunne altså fejre hele 25 år på bagen i 2010. Arrangementet blev dog afholdt lidt senere, nemlig torsdag den 24. marts 2011.

Stærk litteraturkritisk profil
Gennem årene har Den Blå Port været fokuseret på at udgive det bedste af ny, genfunden og oversat litteratur. Tidsskriftet har profileret sig på forfatterinterviews og kritiske artikler om især nyere dansk litteratur.

Mange fremmødte ved festlighederne
LiteraturHaus var stuvende fuldt torsdag aften, og programmet var da også velbesat af interessante oplæsere som fx Søren Ulrik Thomsen, Janus Kodal, Lars Frost og Solvej Balle. Efter en pause med mad var der linet op til kritikerdebat ved det meget velbesøgte arrangement.

Nyt udstillingsrum på LiteraturHaus’ balkon
Samme aften løb et andet arrangement af staben. Den Blå Port havde så at sige crashet digter Marianne Larsen og grafiker Jens Damkjær Nielsens udstilling “Tekst/Papir/Tryk”, som foregik i det helt nye udstillingsrum på LiteraturHaus’ balkon, ArtRaum. I udstillingen lader de to kunstnere lyrik og grafik flyde sammen i et fælles projekt og udfordrer tanken om faste genrer og adskilte kunstarter.

Lyrik og grafik kombineret i én udstilling
“Tekst/Papir/Tryk” åbnede dermed ballet som første udstilling i ArtRaum. De to kunstnere placerer her lyrik og grafik indenfor samme montages billedflade for at klargøre de to kunstarters ligestilling overfor betragteren.

Udstillingen afsluttes med en “finissage” den 14. april 2011, hvor Marianne Larsen vil læse bagvendt op, ligesom der vil være champagne og musik.

Åbningsudstillingen "Tekst/Papir/Tryk" i ArtRaum

 

Om livelittcph

Skriver om, anbefaler og anmelder litteratur, poesi og oplæsninger i København...
Dette indlæg blev udgivet i Arrangementer. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar