Lovetrust Project – kærlighed fortalt på 52 postkort

Hvordan ser kærligheden ud, hvis man kaster alle sine forestillinger om den væk i et helt år? Det spørgsmål stillede forfatter og digter Katrine May Hansen sig selv, inden hun tog springet og kastede sig ud på sit livs rejse i Asien. Det kom der en hel digtsamling ud af fortalt på 52 postkort. 

Kærlighed under poetens lup
Lovetrust Project er forfatter Katrine May Hansens engelske digtsamling, som hun fik idéen til, fordi hun gerne ville udforske ”kærlighedsbegrebet” ved at rejse og samtidig skrive digte om de tanker og følelser, hun gjorde sig undervejs. Det gjorde hun ved at rejse om på den anden side af kloden, og mange af hendes digte til samlingen er skrevet i Asien.

52 digte på 52 kort

Projektet varede omkring et år, og det er cirka 7 år siden, at Katrine foretog sin rejse og udforskede kærlighedsbegrebet i dens forskellige afskygninger. Digtsamlingen er udformet som postkort. Der er 52 digte, ligesom der er 52 kort i et spil kort.

Personligt koncept
Kortene er nummerede, og selvom digtene er skrevet kronologisk over et år, kan kortene sagtens blandes og læses op i en anden rækkefølge. Dermed er konceptet meget personligt og kan også bruges meget personligt af læseren.

Gik undergrundsvejen
”Ingen danske forlag ville røre digtsamlingen, fordi den var på engelsk. Så prøvede jeg at gå undergrundsvejen, og så tog jeg til New York og fandt et forlag, som hjalp mig lidt. Og det endte så med, at vi udgav digtene på postkort. Et digt på hvert postkort. Poetry Postcards, hedder de.”

600 fans på Facebook

Det er stadig kun de færreste, der kender Lovetrust Project her i landet. Men det er lykkedes Katrine May Hansen at få hul igennem til et asiatisk publikum. Da hun lavede en fanside for projektet på Facebook, havde hun i løbet af et par måneder 600 fans fra Indonesien.

På turné i Indonesien

I sommeren 2010 blev Katrine May Hansen inviteret til Indonesien af nogle universiteter, der havde fået øjnene op for hendes poetiske projekt. Det endte med en længere turne i Indonesien, der blandt andet inkluderede workshops og foredrag.

Reaktioner fra kristne og muslimer

Reaktionerne på Lovetrust Project har været meget forskelligartede. Blandt dem var der flere personer fra den danske folkekirke, der henvendte sig til Katrine May Hansen, fordi de var fascinerede af projektet. De spurgte, om hun ville lave digtene til salmer. I Indonesien endte de erotiske tekster med at blive tolket som forholdet til Gud. Så projektet har en meget universel appel.

Bange, men modig

Det var heller ikke uden betænkeligheder, at Katrine May Hansen gik igang med at udforske sig selv, livet og kærligheden på et helt års rejse på fremmed territorium.

”Jeg havde én regel under det her projekt, og det var, at jeg måtte godt være bange, men jeg skulle være modig samtidig”.  

Læs mere om Lovetrust Project her.

Om livelittcph

Skriver om, anbefaler og anmelder litteratur, poesi og oplæsninger i København...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar